Opet zemljotres kod Siska

0

Zemljotres jačine 4,1 stepen po Richteru s epicentrom šest kilometara od Siska zatresao je sinoć u 01:30 sati središnju Hrvatsku, a mogao se osjetiti i u sjeverozapadnim područjima Bosne i Hercegovine.

Stanovnici tih područja javljaju da se u nekoliko navrata osjetilo jako podrhtavanje u centru Petrinje.

-Svima smo dosadni više, ali bilo je baš jako, probudilo nas je, zvuk kako dolazi i kako drma, nema spavanja, jedan komentar na stranici EMSC koja bilježi potrese i iskustva stanovnika tih područja.

Hrvatska seizmološka služba izašla je sa podacima o magnitudi 3,7 stepeni, a Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) prvobitno je objavio kako je magnituda potresa iznosila 4,1 stepen po Richteru.

“Huk, kuća se podignula, sputila, počela tresti, ponovo podigla, spustila, nastavilo tresti. Trajalo 4-5 sekundi. Dva naknadna manja unutar 10 sek i još 7-8 manjih u zadnji 8min”, “Jak udar, jako je treslo… neprestano tutnjajući i nakon 10-ak sekundi opet jače zdrmalo”, “Odjeknulo kao bomba i treslo dulje vrijeme i ponovilo”, “Dosta je treslo i kao da se cijelo vrijeme čuo zvuk do drugog potresa”, “Što ne lupi dok sam budan, a ne 20 min nakon što ja zaspim u vražju mater”, samo su neki od komentara na stranici EMSC-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here