21.05.2024.
HomeNovostiOpet jezivi prizori iz Tuzle: Teško povrijeđeno dijete i još jedna osoba,...

Opet jezivi prizori iz Tuzle: Teško povrijeđeno dijete i još jedna osoba, pet lakše u strašnoj saobraćajnoj nesreći

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć, oko 22.30 sati dogodila na regionalnom putu R-470, u naselju Orašje, grad Tuzla, povrijeđeno je više osoba, od kojih dvije teže.

U sudaru su učestvovali Golf V, kojim je upravljao E. B. (2004) iz Tuzle, Golf VI, koji je vozila S. K. (1982) iz Tuzle i VW Touran, za čijim volanom se nalazio N. K. (1979) iz Tuzle, saopćeno je iz MUP-a TK.

Kako je saopćeno iz UKC-a Tuzla, pet osoba je zatražilo ljekarsku pomoć koja im je ukazana u Klinici za ortopediju i traumatologiju i Klinici za hirurgiju, a jedna osoba je zadržana na daljoj opservaciji na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju. Ostali pacijenti su upućeni na kućno liječenje.

Iz MUP-a TK-a potvrđeno je da je u ovoj saobraćajnoj nesreći 8-godišnja saputnica Golfa VI je zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u UKC-u Tuzla, gdje je i zadržana na daljem liječenju, saputnik iz Golfa V I. B. (2004) iz Tuzle je, također, zadobio teške povrede, dok su S. K, E. B, 13-godišnja saputnica iz Golfa VI, saputnik iz Golfa V H. B. (2004) zadobili lakše povrede konstatovane u UKC-u Tuzla.

Kako su za tuzlanske medije kazali mještani ovog naselja, uzrok nesreće je navjerovatnije neprilagođena brzina. Uviđaj su obavili pripadnici PU Tuzla, PS Zapad, a na mjestu nesreće intervenisali su ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla te pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

image

Intervenisali su tuzlanski vatrogasci i Hitna pomoć/Facebok/Vatrogasci Tuzla

image

/ Facebok/Vatrogasci Tuzla

Tokom uviđaja od 22.45 do 2.45 sati saobraćaj je bio obustavljen na navedenoj dionici i odvijao se alternativnim putnim pravcima.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS Zapad i Odjela krim-policije PU Tuzla.

Oslobođenje

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti