14.04.2024.
HomeNovostiOduzete cigarete u vrijednosti od 41.050 KM

Oduzete cigarete u vrijednosti od 41.050 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic u mjestu Raštelica, pronašli su a potom i oduzeli veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO.

Ukupno 8.210 paklica cigareta, tržišne vrijednosti 41.050 KM, bilo je sakriveno u potpuno preuređenom kombiju koji je služio za krijumčanje akcizne robe.

Prilikom detaljne kontrole, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Sarajevo, otkrili su da je unutrašnjost motornog vozila potpuno preuređena na način da je stvoren prostor koji je služio za krijumčarenje cigareta. Nakon detaljnog pregleda otkriveno je 8.210 paklica cigareta koje su bile namijenjene crnom tržitu u BiH, jer iste nisu bile obilježene akciznim makicama UIO.

Ova akcija sprovedena je u skladu s instrukcijama i uputstvima Tužilaštva BiH i Suda BiH, u cilju spječavanja nelegalnog prometa duvana i duvanskih prerađevina.

U narednom periodu, ovlaštena službena lica UIO će protiv lica kod kojeg je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba, podnijeti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, saopšteno je iz UIO.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti