14.07.2024.
HomeNovostiOblačno s kišom i grmljavinama, za vikend moguć i snijeg na planinama

Oblačno s kišom i grmljavinama, za vikend moguć i snijeg na planinama

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima. U Hercegovini se očekuju obilniji pljuskovi, usljed čega je moguća i pojava bujica i urbanih poplava.

Vjetar umjeren, na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.

Sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. U večernjim satima, padom temperature, u višim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni.

Za nedjelju se najavljuje pretežno oblačno prije podne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Na vrhovima planinama može padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stepeni.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti