Objavljeni detalji Messijevog ugovora, priprema se tužba?

0
Soccer Football - Spanish Super Cup Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao - Estadio La Cartuja de Sevilla, Seville, Spain - January 17, 2021 Barcelona's Lionel Messi reacts REUTERS/Marcelo Del Pozo

Nakon što je “El Mundo” otkrio detalje ugovora između Lionela Messija i Barcelone, Argentinac je najavio da će pokrenuti pravni postupak protiv španskog medija. Kako prenose mediji u Španiji, Lionel Messi najavio je svom pravnom timu da pripremi sve što je potrebno za pokretanje tužbe protiv „El Munda“.

„El Mundo“ je u subotu objavio da Messi po ugovoru od Barcelone prima 555.237.619 evra tokom četiri godine, ne uključujući premije i nagrade.

To znači da Messi fiksno po sezoni dobija 138 miliona evra.

Takođe, argentinski napadač će za „obnovu i prihvatanje novog ugovora“ dobiti 115.225.000 evra, dok će kao „bonus za lojalnost“ na njegov račun biti uplaćeno 77.929.955 evra.

Messi je i prije otkrivanja detalja i preciznih iznosa koji se navode u ugovoru upozorio upravu katalonskog kluba da ukoliko neki od detalja koji bi mogli da ugroze njega ili njegovu porodicu iscure u javnost, neće razmišljati o ostanku u Barceloni, već će to odmah značiti nastavak karijere u nekom drugom klubu.