23.07.2024.
HomeNovostiNovo prebrojavanje ruku za Skupštinu TK: Bijedić i Efendić formirali zajednički blok...

Novo prebrojavanje ruku za Skupštinu TK: Bijedić i Efendić formirali zajednički blok od 4 zastupnika

U Živinicama je danas održan sastanak delagacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Socijaldemokrata (SD) BiH, koje su predvodili predsjednici stranaka Semir Efendić i Enver Bijedić.

Kako je za Faktor potvrdio Enver Bijedić dogovoreno je da ove dvije stranke formiraju zajednički blok, koji će u Skupštini Tuzlanskog kantona brojati četiri zastupnika.

“Dogovor je da ćemo nastupati kao blok od četiri zastupnika bilo u vlasti bilo u opoziciji. Spremni smo da se odazovemo svim opcijama koje žele s nama da razgovaraju”, rekao je Bijedić.

On je dodao je poziv za razgovor uputila Stranka demokratske akcije (SDA) tako da će zajednička delagacija SD BiH i SBiH sutra razgovarati s predstavnicima ove stranke.

 

“Radi se o razgovoru sa SDA, a ne pregovorima ili dogovoru o zajedničkom formiranju vlasti”, naglasio je Bijedić.

Kako sada stvari stoje, Stranka demokratske akcije (SDA) će u Skupštini TK imati 13 zastupnika, Socijaldemokratska partija (SDP) osam, Demokratska fronta (DF) četiri, Pokret demokratske akcije (PDA) tri, Socijaldemokrate Bosne i Hercegovine (SD BiH), Stranka za BiH (SBiH) i Narod i pravda (NiP) po dva te Naša stranka (NS) jednog.

Ambicije za formiranje vlasti za sada su iskazali SDA i SDP, a predsjednik Kantonalnog odbora SDA Fahrudin Skopljak ranije je potvrdio da SDA i DF imaju načelni dogovor, što predstavlja 17 zastupnika. S druge strane, SDP sa svojim partnerima od ranije, PDA-om, NiP-om i Našom strankom ima 14 mandata u Skupštini TK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti