24.05.2024.
HomeNovostiNovinar otkrio da Srbija ulaže tri puta više u vojsku nego u...

Novinar otkrio da Srbija ulaže tri puta više u vojsku nego u zdravstvo: „Hoće li sad `Pancir` da nas brani od korone…“?

Proteklih godina vlada Srbije novac građana je ulagala u fontane, najavljivala izgradnju stadiona, trudeći se da više sredstava iz budžeta izdvoji na ono što donosi političke poene, a primjer za to je i budžet za vojsku koji je tri puta veći u odnosu na zdravstvo.

 

“Ono što mi treba da vidimo je prioritet, da li da nabavljamo `Pancir` i polovne migove ili nam je prioritet da imamo bolničke krevete, sređenu Infektivnu kliniku, lekare i sestre koji imaju plate koje će ih dovoljno stimulisati da ostanu ovde i rade a ne da odlaze iz zemlje”, kaže urednik ekonomske rubrike dnevnog lista „Danas“ Aleksandar Milošević.

“Vojska i odbrana su važni, ali država bi morala proporcionalno da donosi odluke o prioritetima. Kada neko razmišlja o tome kako će da pravi budžet, on mora da razmišlja i o tome šta je prioritet društva, šta je najvažnije. Mi očigledno shvatamo da nam je odbrana tri puta važnija nego zdravstvo, ja nisam siguran da li bi se građani sada složili sa time”, navodi Milošević.

“Nismo mogli da zaposlimo lekare i medicinske sestre jer smo imali planove za fontanu koju smo platili skoro 2 miliona evra, preko najave jarbola i izgradnje nacionalnog stadiona u vrednosti od 250 miliona evra”, izjavio je Milošević za portal nova.rs.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti