24.07.2024.
HomeNovostiNOVI DETALJI UBISTVA U SARAJEVU: Zlatnog ljiljana maltretirali, reketarili i prijetili mu...

NOVI DETALJI UBISTVA U SARAJEVU: Zlatnog ljiljana maltretirali, reketarili i prijetili mu silovanjem kćerke, sinoć je stigla osveta

lvir Sejfić (49), koji se tereti za ubistvo Mirze Podbičanina (39) i pokušaj ubistva Sulje Planje, zvanog Suljo Domac (45), danas je ispitan u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nakon čega je predat Tužilaštvu KS-a, gdje će biti zadržan 24 sata. Nakon što ga i postupajući tužilac sasluša, bit će odlučeno o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete.

NOŽ I BENZIN

Iz sarajevske policije danas su se zvanično oglasili navodeći inicijale učesnika ovog incidenta. Kratko su saopćili da je Podbičanin nakon obavljenog uviđaja prevezen u prosekturu Bare, gdje će biti urađena obdukcija. S druge strane, Planja je sa teškim povredama prevezen u KCUS, gdje su mu ljekari konstatovali povrede opasne po život.

imageLjekari se bore za Planjin život (Foto: Facebook)

Iako će zvanični motivi ovog zločina biti poznati tek po okončanju istrage koja je u toku, nezvanično saznajemo da su Planja i Podbičanin duži period fizički maltretirali i reketirali Sejfića. Navodno su mu i prijetili da će mu silovati kćerku, piše Oslobođenje.

– Oko 18.30 sati, dakle malo prije zločina, Planja i Podbičanin su pretukli čovjeka ispred jedne prodavnice u centru Sarajeva. Ovo je užasno, nismo sigurni otići ni u kupovinu, kazala je jedna svjedokinja za Oslobođenje. Izvor blizak istrazi otkriva da je upravo tada povrijeđen Sejfić.

– Nakon što su mu Planja i Podbičanin nanijeli povrede, Sejfić je otišao u svoj stan koji se nalazi također u centru grada. Uzeo je nož i benzin i krenuo u potragu za svojim napadačima koji su mu prijetili i silovanjem djeteta. Sejfić je Podbičanina našao kod tržnice na Markalama, gdje ga je bez upozorenja izbo više puta. Potom je krenuo za Planjom kojeg je zatekao u sarajevskom Velikom parku kako sjedi na klupi. Potrčao je prema njemu, a Planja je počeo da bježi. Stigao ga je kod spomen-obilježja ubijenoj djeci Sarajeva. Tu ga je izbo sedam puta nožem i počeo polijevati benzinom s namjerom da ga zapali. U tome ga je spriječila policijska patrola koja je brzo bila na licu mjesta, ispričao nam je izvor blizak istrazi.

POKUŠAJ UBISTVA

Sejfić je, dok su mu policajci stavljali lisice na ruke, kazao da je ubio Ruhotinu, jer nije znao da se Mirza preziva Podbičanin.

Inače, Sejfić je dobitnik Zlatnog ljiljana. Planja i Podbičanin su policiji poznati odranije. Planju je u aprilu 2015. u Ulici Koševo automobilom pokušao ubiti Eldin Mulić, kojeg je sarajevski Kantonalni sud zbog ovoga osudio na četiri godine zatvora.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti