27.05.2024.
HomeNovostiNovi detalji ubistva djevojčice Vanje iz Skoplja: Jedan osumnjičenik uhapšen u Hrvatskoj

Novi detalji ubistva djevojčice Vanje iz Skoplja: Jedan osumnjičenik uhapšen u Hrvatskoj

Pronađeno je tijelo četrnaestogodišnje djevojčice Vanje G., nestale 27. studenoga na putu do škole u Skopju u Sjevernoj Makedoniji

Prema navodima MUP-a, kako prenosi MRT, djevojčica je ubijena istoga dana kada je nestala.

Beživotno tijelo djevojčice pronađeno je u okolini Skoplja, a istovremeno u blizini Velesa je pronađeno i tijelo Pančea Žežovskog (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra 2023. godine.

MRT podsjeća kako je u vezi s ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri zadržane, jedna je u inozemstvu, a jedna se osoba nalazi u policijskoj postaji.

‘Prethodno je u svezi s kaznenim djelima pronađeno zapaljeno vozilo marke Citroen, a nakon vještačenja dostavljeni su materijalni dokazi za umiješanost osoba, za što će nakon kompletnog dokumentiranja predmeta biti podnesene odgovarajuće kaznene prijave, u koordinaciji s državnim odvjetnikom. Iz provedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubojstva počinile iste osobe, čiji je motiv ‘koristoljublje’. Također, iz provedenih operativnih mjera utvrđeno je da je maloljetna V.G. je odvedena vozilom ispred ulaza u kuću, a iz dostavljenih informacija s ispitivanja utvrđeno je da je ubijena istog dana (27.11.2023.) oko 10:00 sati’, stoji u policijskom priopćenju.

A.Đ., otac ubijene 14-godišnje djevojčice nalazi se u policiji na saslušanju, potvrdilo je tužiteljstvo i MUP, a prenosi Kurir. Kako se doznaje priveden je u sklopu istrage, saslušanje još traje, a za sada mu nije određen pritvor.

Majka je prijavila nestanak djevojčice rano ujutro čim se doznalo da Vanja Đ. (14) nije stigla u školu. Otac je još jednom prijavio nestanak istog dana u 11 sati.

Djevojčica je oteta ispred svoje kuće, a kako je potvrdila policija ubijena je nekoliko sati nakon nestanka. Uz njeno pronađeno je još jedno tijelo, navodno 74-godišnjeg frizera. Za oba ubojstva osumnjičene su iste osobe. Kako je priopćeno iz tužiteljstva i MUP-a djevojčica je ubijena već oko 10 sati, gotovo sat i pol vremena prije nego je otmicu prijavio njen otac. Njega je o nestanku obavijestila Vanjina majka.

Prema izvorima agencije Telma bliskim istrazi, Lj.P iz Skoplja je 22. studenog oteo frizera Pančea (74), s kojim je bio povezan zbog nekog navodnog iskopavanja zlata, piše Blic. Pišu kako je motiv otmice bio iznuda, te kako je oteta djevojčica (14) ubijena iz pištolja. Istog je dana policija pronašla frizerov automobil zapaljen u selu Brazda nedaleko od Skopja.

Istraga smatra da su osumnjičenom Lj.P. pomogli njegov vozač i još trojica osumnjičenika za koje je predložen pritvor. Iako je prema nekim nagađanjima Lj.P. uhićen na području Hrvatske kada je pokušao pobjeći u Tursku, službeno je on i dalje u bijegu. Kako piše makedonski portal ‘Večer’ uz njega je osumnjičen i V.M. iz Velesa. Isti portal piše kako je Lj.P. naručitelj ubojstva, dok je V.M. navodno priznao kazneno djelo izvršenja istog.

Navodno je u otmicu umješan i član Vanjine uže obitelji koji je sudjelovao u iznudi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti