21.06.2024.
HomeNovostiNove provokacije u Priboju: Nakon skandaloznog snimka ispisan grafit podrške ratnom zločincu...

Nove provokacije u Priboju: Nakon skandaloznog snimka ispisan grafit podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću

U Priboju nove provokacije. Nakon skandaloznog snimka na kojem pripadnici policije pjevaju fašističke pjesme o novom genocidu, sada je osvanuo grafit posvećen balkanskom kasapinu Ratku Mladiću, ratnom zločincu osuđenom za genocid u Srebrenici koji će robijati dok je živ.

  • Sramni grafit u Priboju

    Sramni grafit u Priboju

Halilagić je bio proganjan

– Ratko Mladić, srpski heroj – glasi sramni natpis.

Skandalozno je ovo i pomisliti a kamoli napisati. Međutim, da se ne radi o slučajnosti govori činjenica da je grafit ispisan na zidu zgrade u kojoj živi Džemail Halilagić, autor knjige “Sandžak bez Bošnjaka-velikosrpski zločinački plan”.

– Tokom svog dugogodišnjeg političkog, humanitarnog, istraživačkog i rada na zaštiti prava Bošnjaka u Sandžaku, Halilagić je bio proganjan i pod stalnim pritiscima. Preživio je tri pokušaja ubistva, više puta hapšen i brutalno prebijan od strane srbijanske Miloševićeve policije, više puta protiv njega su podizane optužnice. Za sve prijetnje koje godinama dobija iz krugova velikosrpske ideološke istance Halilagić kaže da su mu sasvim uobičajene – navodi se.

Povezani događaji?

Povodom ovog događaja ispisivanja grafita na zgradi u kojoj živi, objavio je da je uobičajeno i da je poruka jasna.

– Događaj policijskog slavljenja zločina nad Bošnjacima i događaj ispisivanja grafita su povezani. Predsjedniku Srbije Vučiću i ministru policije Vulinu postavljamo pitanje: Da li su Bošnjaci sigurni i hoće li biti sankcionisanja u ovom slučaju – navodi se u objavi na Facebooku.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti