21.06.2024.
HomeNovostiNovalić ponudio pomoć Njemačkoj i izazvao brojne reakcije: “Pomaže sirotinji”

Novalić ponudio pomoć Njemačkoj i izazvao brojne reakcije: “Pomaže sirotinji”

Informacija iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o tome da je Fadil Novalić, entitetski premijer, ponudio pomoć Njemačkoj nakon poplava koje su zadesile ovu i još neke evropske zemlje izazvala je dosta pažnje u Bosni i Hercegovini.

Naime, na telefonskoj sjednici entitetske Vlade razmatrana je informacija o pružanju međunarodne pomoći Saveznoj Republici Njemačkoj povodom obilnih kiša i poplava koje su uzrokovale veliki broj poginulih i nestalih osoba, te ogromnu materijalnu štetu.

Premijer Novalić odmah je uputio i pismo ambasadoru Savezne Republike Njemačke u BiH, u kojem je ponudio pomoć u angažiranju ljudskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, riječ je o angažmanu združenih specijalističkih timova ovih federalnih uprava, koji mogu pomoći u utvrđivanju identiteta osoba te pronalasku i spašavanju unesrećenih.

Ovo saopštenje koje je objavljeno u medijima izazvalo je dosta reakcija na društvenim mrežama.

“U rubrici ‘vjerovali ili ne’!
Nadam se samo da prijateljska Njemačka ovo neće shvatiti kao šprdnju i provokaciju, jer je Fadil Novalić u toj mjeri neozbiljna i neodgovorna pojava da bilo kome nudi pomoć bilo koje vrste, a Njemačkoj pogotovo”, napisao je SDP-ov Damir Mašić.

 

“Ovo sto je Novalić ponudio pomoć Njemačkoj ko ono ‘ako ti šta treba, tu sam’ a konta u sebi ‘molim te nemoj ništa tražiti’”, napisala je korisnica Twittera Ona što priča.

 

Frenk Li je napisao: “Epizoda: Novalić pomaže sirotinju.”

 

“Fodil Novalić želi da pošalje spasioce u Njemačku. Kraj vica”, komentar je Almedina Šišića.

 

“Novalić prije nego će se zaigrati države i ponuditi pomoć Njemačkoj”, napisao je prgavi_Tale uz šaljivu fotografiju Alberta Einsteina sa stabljikom konoplje.

 

“Novalić će se lično angažovati oko pomoći popunjavanja viza za Dojčland, a za one što žive van Sarajeva stajaće u redu za termin. Vlada će pogurati gorivo za one koji putuju svojim autom”, komentarisao je OksiMoron.

 

Mnogi su ovaj prijedlog Fadila Novalića doživjeli kao vic dana.

 

 

 

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti