20.06.2024.
HomeNovostiNovalić, Solak i Hodžić izlaze na slobodu, određene mjere zabrane

Novalić, Solak i Hodžić izlaze na slobodu, određene mjere zabrane

Postupajući sudija za prethodni postupak Suda BiH odbacio je zahtjev Tužiteljstva BiH za određivanje mjere pritvora premijeru Federacije Fadilu Novaliću, neslužbeno se doznaje.

Novalić je u poslijepodnevnim satima napustio prostorije Suda BiH u Sarajevu, a nezvanične informacije ukazuju na to da pritvor nije određen ni za drugu dvojicu osumnjičenih u ovom predmetu, tačnije za suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika firme ‘Srebrena malina’ Fikreta Hodžića.

Navodno, svi osumnjičeni u ovom predmetu su već izašli na slobodu, uz određene mjere zabrane, čije pojašnjenje se očekuje uskoro.

“Nakon ispitivanja osumnjičenih u predmetu ‘Respiratori’, tužiteljski tim Tužitelaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana. Nakon što su osumnjičeni od strane SIPA-e predati tužiocima iz tužiteljskog tima, prema Sudu BiH, upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene: Fahrudina Solaka, Fikreta Hodžića i Fadila Novalića“, saopštili su u subotu iz Tužilaštva BiH.

Premijer Novalić je u srijedu navečer zajedno sa Solakom i Hodžićem priveden u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu na ispitivanje u vezi sa aferom “Respiratori”. U poslijepodnevnim satima u petak SIPA ih je predala Tužilaštvu BiH koje je za svu trojicu predložilo jednomjesečni pritvor.

Ročište, na kojem je Tužilaštvo BiH obrazložilo zbog čega je uputilo prijedlog za pritvor, na Sudu BiH održano je kasno sinoć.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti