15.04.2024.
HomeNovostiNIN-ova naslovnica izazvala histeriju Vučićevaca u Srbiji: Na slici su Vučić, Dodik...

NIN-ova naslovnica izazvala histeriju Vučićevaca u Srbiji: Na slici su Vučić, Dodik i snajper

Glavni i odgovorni urednika lista NIN Milan Ćulibrk izjavio je da su samo najmračnijim umovima mogle pasti na pamet gadosti koje se pripisuju redakciji NIN zbog naslovne strane novog broja, koji će se u četvrtak pojaviti na kioscima.

“Nikome u NIN nije ni na kraj pameti palo ono za šta nas sada optužuju, dovodeći fotografiju sa naslovne strane u kontekst sa ozbiljnim prijetnjama predsjedniku Srbije”, naveo je Ćulibrk u saopštenju.

On je rekao da niko nije ni jednom rječju negodovao kada su neki domaći mediji fotografiju Tanjuga prvi put objavili još 27. juna 2017, kada je predsjednik Srbije, tada premijer Aleksandar Vučić sa tadašnjim predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom svečano otvorio Osmi međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2017” u Beogradu.

Ćulibrk je istakao da NIN neće prestati da piše o aferi Krušik i prodaji oružja povlaštenim privatnim firmama i o tome kakvu je ulogu u tim poslovima imao Branko Stefanović, otac ministra policije Srbije, kao predstavnik firme GIM.

Martinović: Naslovna strana NIN-a je poziv na ubistvo Vučića

Ranije danas, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović ocijenio je naslovna strana NIN-a poziv na ubistvo srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

U replici poslaniku Miladinu Ševarliću Martinović je rekao da oni koji stoje iza Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Marinike Tepić i onih koji vode kampanju protiv namjenske industrije, vojske, države i Vučića, sada “naslovnom stranom na kojoj je snajperska puška uperena direktno u predsjednika, pozivaju na ubistvo”.

On je pitao Ševarlića da li želi “da bude na strani onih koji hoće da postanemo Bolivija, da se ubijamo”.

Martinović je dodao da se širi propaganda da u Srbiji nema slobode medija, a “ovo je anarhija u kojoj svaki ludak koji misli da je novinar može da objavi fotografiju koja poziva na ubistvo” i pozvao glavnog i odgovornog urednika NIN-a da kaže šta mu znači ova fotografija.

Ševarlić je odgovorio da je ovo drugi put da Martinović pokazuje naslovne strane i dovodi ih u vezu sa njim i zamolio ga da to ne čini, jer mu tako “crta metu na čelu”.

Martinović je objasnio da je Ševarlić ušao u Parlament na listi Dveri i da ga je zato pozvao da ne bude “na strani onih koji pozivaju na ubistvo”.

“Ja imam obavezu da o tome govorim, a da imate malo političkog poštenja o ovoj naslovnoj strani vi bi trebalo da govorite”, rekao je Martinović i dodao da onaj “ko je uperio snajpersku pušku u Vučića uperio je u Srbiju i Republiku Srpsku”, jer se na fotografiji pored Vučića nalazi i Milorad Dodik.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti