25.02.2024.
HomeNovostiNikšić nosi glas od Šmita: Neće biti nametanja novih izbornih pravila

Nikšić nosi glas od Šmita: Neće biti nametanja novih izbornih pravila

Nermin Nikšić, lider SDP BiH razgovarao je danas s Kristijanom Šmitom, visokim predstavnikom u BiH o novonastaloj situaciji vezano za najavljene izmjene izbornog zakona u BiH, oko kojih se digla velika prašina.

– Upravo sam u prisustvu mojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH, gospidinom Kristijanom Šmitom ( Christianom Shmidtom). Želim iskazati zahvalanost Šmitu na izuzetno konstruktivnom razgovoru, razmjeni argumenata i opredjeljenju da uvaži drugačije stavove. Jako sam zadovoljan da je u razgovoru nagovijestio kako trenutno neće doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarati nakon izbora. Drago mi je da je Šmit uvidio da je nametanje izmjena Izbornog zakona BiH u ovom trenutku kontraproduktivno – rekao je Nikšić.

Mi u SDP ostajemo otvoreni za dijalog u interesu svakog čovjeka u Bosni i Hercegovini.

– Koristim priliku da još jednom pozovem građane da jasno i glasno večeras u 19,00 h svi zajedno dignemo glas protiv etničke podjele države i ideologija podjela i aparthejda koje sigurno neće mirovati. Večeras je važno poslati nikad glasniju poruku da građani ne pristaju na podjelu Bosne i Hercegovine. Socijaldemokratska partija ostaje na braniku multietničnosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine – rekao je Nikšić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti