23.07.2024.
HomeNovostiNikolaidis: „Aleksandar Vučić i njegovi novinari kao da vjeruju da će, kažu...

Nikolaidis: „Aleksandar Vučić i njegovi novinari kao da vjeruju da će, kažu li istinu, dobiti rak…“

Andrej Nikolaidis spominjanje njegovog teksta na konferenciji za novinare predsjednika Srbije u srijedu u Kolubari, komentirao je za beogradski “Danas”.

„Aleksandar Vučić i njegovi novinari kao da vjeruju da će, kažu li istinu, dobiti rak. Prvo, nisam napisao da on i Srbija „vode biološki rat protiv Crne Gore“. On protiv Crne Gore ne smije povesti nikakav, pa ni biološki rat. Eno teksta na Al Džaziri, lijepo piše: izvršio je biološki napad. Jasno mi je da Vučiću više odgovara da polemiše sa onim što nisam nego sa onim što jesam rekao, ali to je manir nedostojan predsjednika bilo koje države, ili mjesne zajednice?“, komentirao je za „Danas“ Andrej Nikolaidis.

Na pitanje šta, po njemu, Vučić i SPC pokušavaju da urade u Crnoj Gori, Nikolaidis kaže:

– U trenutku kada Crna Gora pokušava da iskorijeni korona virus, spasi privredu i pod sloganom „korona free destinacija“ organizuje turističku sezonu, iz Beograda je lansirana akcija koja minira napore epidemiologa, a od Crne Gore, umjesto sigurne, stvara turističku destinaciju visokih političkih i etničkih napetosti. Ideja je prosta: sezona i pokušaj spasavanja crnogorske ekonomije će ili propasti zbog širenja virusa u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, što bi nužno izazvalo novi lokdaun, ili zbog automobilskih i pješačkih litija, „spontanih nemira“ i sukoba aktivista Fronta sa policijom, atmosfere političke i bezbjednosne nestabilnosti, ukratko. Iz Vučićeve perspektive, to je vin-vin situacija“, smatra Nikolaidis.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti