21.07.2024.
HomeNovostiNeznanje il' četnikovanje: Neuki Igor Crnadak ne zna da RS ne može...

Neznanje il’ četnikovanje: Neuki Igor Crnadak ne zna da RS ne može ući u EU, već samo BiH, pa i dalje mlati Dodikove floskule

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, izjavio je kako će sutrašnji sastanak sa delegacijom Zelenih iz EU parlamenta i Bundestaga iskoristi za ponavljanje dva najvažnija vanjskopolitička stava ove stranke.

“Sutrašnji sastanak delegacije PDP sa delegacijom Evropskih Zelenih iz Evropskog parlamenta i Bundestaga biće odlična prilika za našu stranku da visokoj evropskoj parlamentarnoj delegaciji ponovi svoja dva najvažnija spoljnopolitička stava”, rekao je Crnadak.

On ističe kako je glavni cilj PDP-a “Republika Srpska i BiH u Evropskoj uniji, a to se može provesti isključivo uz puno uvažavanje svih prava i nadležnosti koje Republika Srpska ima po Dejtonskom sporazumu”.

Također, Crnadak je istakao i najveće probleme sa kojima se suočava naša država, odnosno njeni entiteti.

“Najveći problem u Republike Srpske i BiH trenutno je korupcija i potpuno privatizovane institucije, koje zbog toga ne mogu da omoguće oštar odgovor prema onima koji se bave kriminalnim aktivnostima i pljačkaju novac svih građana”, kazao je on.

Stav PDP-a je, kako kaže Crnadak, da nema saradnje sa “korumpiranim vladajućim elitama”.

“Sa takvima nema dogovora i zato je borba protiv korupcije na visokom nivou i protiv sprege institucija i organizovanog kriminala jedan od glavnih prioriteta PDP pred oktobarske izbore”, poručio je on.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti