Neviđene gužve u Neumu: Plaže i hoteli puni gostiju iako korona hara

0
Neum, BiH - 22. juli 2020:Plaže su danas bile krcate turista iz cijele Bosne i Hercegovine. Mnogi su kao destinaciju odabrali Neum, jer većina građana BiH nije u mogućnosti putovati u susjednu Hrvatsku (gdje ih veliki broj tradicionalno ljetuje) radi propisanih epidemioloških mjera i karantina koje je ova zemlja uvela za sve Bosance i Hercegovce koji ne posjeduju i hrvatsko državljanstvo. ( Almir Terzic - Anadolu Agency )

U Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na obali Jadranskog mora, turistička sezona je u punom jeku, kao da nije pandemija koronavirusa, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Plaže su danas bile krcate turista iz cijele Bosne i Hercegovine. Mnogi su kao destinaciju odabrali Neum, jer većina građana BiH nije u mogućnosti putovati u susjednu Hrvatsku (gdje ih veliki broj tradicionalno ljetuje) radi propisanih epidemioloških mjera i karantina koje je ova zemlja uvela za sve Bosance i Hercegovce koji ne posjeduju i hrvatsko državljanstvo. Iako turistički radnici Neuma zadovoljno ”trljaju ruke”, ono što može zabrinuti jeste da se na centralnim plažama ni danas nisu poštovale epidemiološke mjere, odnosno u mnogim slučajevima propisana distanca, dok su rijetki koristili maske na kojima insistiraju ljekari kako bi se pokušalo ublažiti širenje koronavirusa. Inače, u Bosni i Hercegovini danas je najgori dan od početka pandemije koronavirusa, jer je zabilježen 331 slučaj zaraze u posljednja 24 sata, a još pet osoba je preminulo