27.05.2024.
HomeSvijetNetanyahu otvoreno poziva na genocid: "Sada idi, napadni Amalečane i potpuno uništi...

Netanyahu otvoreno poziva na genocid: “Sada idi, napadni Amalečane i potpuno uništi sve što im pripada. Ne poštedi ih; pogubi muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da kopnena operacija koju su pokrenule izraelske trupe u Pojasu Gaze predstavlja drugu fazu rata protiv Hamasa koji će biti dug i težak.

“Ovo je druga faza rata čiji su ciljevi jasni – uništiti Hamasovu vlast i vojne ciljeve i dovesti taoce kući”, rekao je Netanyahu na novinskoj konferenciji u Tel Avivu.

“Rat u Pojasu Gaze bit će dug i težak i mi smo za njega spremni”, kazao je izraelski premijer, dodajući da će njegova vojska “uništiti neprijatelja na tlu i pod tlom”.

Ponovno je pozvao palestinske civile da se evakuiraju iz sjevernog dijela Pojasa Gaze gdje Izrael fokusira svoje napade.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu otvoreno poziva na genocid:

-Moraš zapamtiti što ti je Amalek učinio, kaže naša Sveta Biblija. “Sada idi, napadni Amalečane i potpuno uništi sve što im pripada. Ne poštedi ih; pogubi muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce” (1. Samuelova 15,3)

Pogledajte video:

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti