24.06.2024.
HomeSvijetNestašica goriva: U Americi je počela kriza koje je povezana s pandemijom...

Nestašica goriva: U Americi je počela kriza koje je povezana s pandemijom koronavirusa!

Teško je biti optimist kada su cijene goriva u pitanju. Vrijednost nafte na svjetskim tržištima raste, odnosno raste i potražnja pa su i u nas cijene sve više. Na jednom od najvećih tržišta gorivo bi uskoro moglo biti iznimno vrijedno jer ga možda – neće biti u dovoljnom količinama. Riječ je o Americi, a CNN Business izvještava o problemima u opskrbi derivatima. Naime, pandemija koronavirusa prorijedila je broj vozača kamiona s gorivima, a s njim je i inače bio problem, odnosno postojao je određeni manjak. Trenutno zbog toga stoji čak 25 posto kamiona, što utječe na opskrbu benzinskih stanica, odnosno već se pojavljuje nestašica.

Zbog pandemije su bile zatvorene brojne autoškole i nema novih vozača. Da biste dobili dozvolu za upravljanjem cestovnom cisternom potrebni su dodatni tjedni treninga.

Veliki proizvođači goriva poput Exxona već su izdali naputke za skladištenje goriva kod kuće (očekujući da će Amerikanci to činiti) – gorivo treba biti uskladišteno na sobnoj temperaturi, treba ga skloniti od sunca i izvora topline i plamena…

Procjene su da bi velika kriza u opskrbi gorivom mogla zahvatiti Ameriku u ljetnim mjesecima.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti