25.07.2024.
HomeNovostiNermin Ćulum uhapšen po međunarodnoj Interpolovoj potjernici

Nermin Ćulum uhapšen po međunarodnoj Interpolovoj potjernici

Policijske duge cijevi “okupirale” su danas zgradu Županijskog suda u Sisku kada je na sudsko ročište u lisicama doveden 39-godišnji Nermin Ćulum, stari policijski znanac rodom iz BiH.

Ćulum je uhapšen u srijedu u 15.50 sati na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica dok je ulazio u Hrvatsku. Bio je putnik u “land roveru” njemačkih tablica i očito nije znao da je za njim na snazi međunarodna interpolova potjernica Švicarske od 18. augusta ove godine, čiji ga organi traže zbog sumnje u međunarodnu prostituciju i trgovanje ljudima.

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjeg ostaje iza zatvorskih rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švicarskoj se usprotivio. S koliko ga se tačno krivičnih djela povezuje i koliko je žrtava nije poznato, ali neslužbeno se saznaje da je riječ o istrazi koja seže unazad petnaest godina, piše Jutarnji.

Nermin Ćulum i njegov brat Armin, bivši bokser zvani Boki, članovi su motorističke organizacije United Tribuns koja je proglašena nacionalnom prijetnjom u BiH, dok je za njemačku ta organizacija mafijaška i treća po opasnosti u Europi.

Ćulumi su tvrdili medijima svojedobno da su članovi United tribunsa, inače osnovanog u njemačkom Bad Virtenbergu 2004., isključivo izbacivači iz noćnih klubova, ljubitelji body buildinga i borilačkih vještina te da nemaju nikakve veze sa kriminalom.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je 2014. u sklopu međunarodne akcije “Ezel” pretresla kuću Armina Ćuluma. I tom je prilikom razbijena kriminalna grupaa koja se bavila trgovinom ljudima i prostitucijom, a čini se da je ovo jučerašnje hapšenje Nermina Ćuluma nastavak akcija.

Ćulumi vole život na visokoj nozi i luksuzne automobile, a svoj raskošni privatni život djelomično na društvenim mrežama podijele i s javnosti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti