13.04.2024.
HomeNovostiNemoralna kadrovska pijaca sestrinskih stranaka: "Od imenovanja kadra SNSD-a u FBiH zavisi...

Nemoralna kadrovska pijaca sestrinskih stranaka: “Od imenovanja kadra SNSD-a u FBiH zavisi imenovanje Bošnjaka u Srpskoj”

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da od imenovanja kadra SNSD-a u Federaciji BiH (FBiH) zavisi da li će Bošnjaci dobiti nešto u Srpskoj.

“To što oni to ne žele je njihova stvar”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da neće podržati učešće SNSD-a u izvršnoj vlasti FBiH.

Cvijanovićeva je istakla da nema povezivanja onoga što se dešava na nivou BiH sa onim što se dešava na nivou entiteta, ali “ako će se na taj način dogovarati, onda će se i dogovoriti”.

“Jasni su nam njihovi principi i pokušaj da povežu imenovanje nekoga na nivou Republike Srpske sa onim što se radi na nivou Savjeta ministara. To je neprincipijelno i nije stvar dogovora. Nije bilo nikakvog paketa te vrste vezano za imenovanja”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da godinama postoji opstrukcija u FBiH, koja je postojala i kada je SNSD trebalo da dobije različite pozicije na kantonalnom i federalnom nivou.

“Uvijek je bila teška muka da se obezbijedi učešće naših kadrova, ali generalno govoreći i Srba”, rekla je Cvijanovićeva i dodala da nema prave reprezentativnosti i učešća Srba u administraciji različitih nivoa vlasti u FBiH.

“Većina u parlamentu nije i neće biti ugrožena”

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da većina u okviru parlamenta Srpske nije i neće biti ugrožena kako god da se razriješe određena pitanja u političkim partijama.

“To su stvari koje se dešavaju unutar partija. Unutar koalicije se nije razgovaralo o tome. Sve se dešavalo u posljednja dva dana i ne može se očekivati da koalicija zasjeda oko toga, niti je to sada pitanje koalicije”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, komentarišući situaciju u Socijalističkoj partiji.

Ona je ukazala na važnost da koalicija ima jasno izraženu podršku u okviru parlamenta i parlamentarne većine, što je neophodno za funkcionisanje Vlade.

Predsjednik SP Petar Đokić izjavio je da je iz ove stranke isključio Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića, te da očekuje da mandati u Narodnoj skupštini Republike Srpske budu vraćeni ovoj političkoj partiji.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti