Nemiri u Americi: Trump sklonjen u bunker zbog protesta i požara oko Bijele kuće

0

Agenti američke Tajne službe sklonili su predsjednika SAD Donalda Trumpa u podzemni bunker noćas kada su se stotine demonstranata okupile ispred Bijele kuće da protestuju zbog policijske brutalnosti i ubistva Afroamerikanca Georgea Floyda u rukama policije.

Neimenovani član republikanske stranke blizak Bijeloj kući rekao je da je Trump brzo sklonjen u podzemni bunker zbog demonstracija ispred Bijele kuće, a to je potvrdio drugi zvaničnik.

Nagla odluka Tajne službe ukazala je na uznemireno raspoloženje u Bijeloj kući u kojoj su mogli da se čuju uzvici mase u Lafayette parku odmah preko puta zgrade tokom cijelog vikenda dok su agenti Tajne službe i policija pokušavali da suzbiju mase.

Protesti zbog smrti Floyda izbili su širom Amerike a u glavnom gradu počeli su od petka, i od tada je obezbjeđenje u Bijeloj kući pojačano Nacionalnom gardom i dodatnim osobljem Tajne službe i polcije.

Juče je Ministarstvo pravde takođe rasporedilo pripadnike službe Maršala SAD, i agenata iz Uprave za suzbijanje droge (DEA) da pojačaju trupe Nacionalne garde ispred Bijele kuće, rekao je jedan zvaničnik Ministarstva pravde.