17.07.2024.
HomeNovostiNEKA TRENERKA NE SMIJE PROTURIJEČITI ELZINI: Evo kako je odgovorio na njenu...

NEKA TRENERKA NE SMIJE PROTURIJEČITI ELZINI: Evo kako je odgovorio na njenu tvrdnju

Predsjednica stranke PDA Elzina Pirić, održala je strastven govor u jednoj od lokalnih zajednica. Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića nazvala je “fikusom”, a pohvalila se i da je ideja o jednom zajedničkom kandidatu opozicionih stranaka za člana Predsjedništva BiH bila ideja njenog bivšeg stranačkog šefa Mirsada Kukića, a ne SDP-ova.

“Naš interes je da pobijedimo lošu politiku SDA koja 20 godina nam priča o nekom evropskom putu, a on danas djeluje sve dalje. Mi smo formirali veliki koalicioni blok stranaka predvođeni SDP-om, a ta ideja o velikom bloku nije SDP-ova već Mirsada Kukića. I mi smo, hvala Bogu, četiri godine nakon to sproveli i kandidovali jednog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva. To je budući član Predsjedništva jer iza sebe ima 450.000 glasača”, rekla je, između ostalog, Pirić.

 

 

Uslijedio je jako neodređen i neuvjerljiv odgovor predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, iz čije stranke i dolazi zajednički kandidat Denis Bećirović.

“Svako ima pravo da smatra da je on u ovom trenutku najvažniji. Nije to neki udar na moj sujetu. Neka svako od ovih 11 smatra da je to njegova ideja”, rekao je Nikšić za N1.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti