21.06.2024.
HomeNovostiNAŠA STRANKA, SDP I PDA U AKCIJI: Vlada TK za direktora škole...

NAŠA STRANKA, SDP I PDA U AKCIJI: Vlada TK za direktora škole u Tuzli imenovala člana “prve islamske partije” koji se zalaže za uvođenje šerijata

“To je mlada stranka, novoformirana politička organizacija koja se temelji na islamskim principima. To je prva islamska partija u BiH i naši principi se temelje na djelovanju na načelima Kur’ana i sunneta”, kazat će Omerović gledateljima RTV TK.

Na videu iznad, od osme minute možete pogledati njegovo obraćanje na RTV Tuzlanskog kantona tokom predizborne emisije.

A ukoliko kliknete ovdje, otvorit će Vam se službena web stranica Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona na kojoj su navedena imena i prezimena svih direktora osnovnih škola u tom kantonu. U rubrici direktor pored Osnovne škole “Solina” Tuzla piše Nijaz Omerović. U pitanju je isti čovjek koji je bio predsjednik Kantonalnog odbora Partije pravog puta. Sada je zvanično kadar vladajuće koalicije u Tuzlanskom kantonu koju čine PDA Mirsada Kukića, SDP BiH i Naša stranka.

alt

Partija pravog puta osnovana je u maju 2010. godine. U njihovoj političkoj platformi navedeno je da se stranka zalaže za sve “pozitivne integracijske procese u Europi i svijetu, formiranje međunarodnih asocijacija i aktivno sudjelovanje u istim. Osim zalaganja za ulazak BiH u NATO savez, prisutnost u članstvu Ujedinjenih naroda”.

“Cilj PPP-a je i iniciranje integracijskih procesa zemalja Europe, Azije i Afrike u kojima muslimani čine etničku većinu”, navedeno je u političkoj platformi PPP-a čiji je kadar bio Nijaz Omerović, novoimenovani direktor Oslovne škole “Solina” Tuzla, pise Istraga.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti