Naša stranka: Dodik u Izraelu djeluje kao ruski špijun

0

Naša stranka danas je saopćila da se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom posjete Izraelu ponašao kao ruski špijun, a ne kao državnik.

“Pored posjeta i sastanaka predviđenih protokolom, Dodik je napravio jednu samoinicijativno, mimo protokola – posjetio je ambasadora Ruske Federacije u Izraelu. Dodikovom posjetom Izraelu doveli smo se u opasnost da s tom zemljom ozbiljno narušimo odnose zbog toga što je Dodik iskoristio da posjetu zloupotrijebi u cilju jačanja ruskog uticaja u Evropi na njihovoj teritoriji. On nije postupio kao državnik, već kao ruski špijun”, naveli su.

Naša stranka je zatražila se druga dva člana Predsjedništva BiH ograde od Dodikove posjete kako bi Izraelcima bilo jasno da Dodikova zloupotreba njihovog gostoprimstva u cilju širenja ruskog uticaja nema veze sa službenim stavom BiH.

“Ovo je prilika da još jednom skrenemo pažnju i visokom predstavniku i Evropskoj uniji i SAD-u gdje naš stvarni problem leži. Ako se već petljaju u priču koga ko može birati, a koga ne, neka nam omoguće da ne biramo Ruse. Eliminirajte Dodika s političke scene”, zaključili su.