15.07.2024.
HomeNovostiNalaz obdukcije: Zukorlić je umro prirodnom smrću, njegova supruga tvrdi da je...

Nalaz obdukcije: Zukorlić je umro prirodnom smrću, njegova supruga tvrdi da je bio bolestan

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru saopštio je danas da je obdukcijski nalaz pokazao da je muftija Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i sin preminulog Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić, potvrdio je da su stigli prvi nalazi o uzroku smrt rađeni na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu, prenose mediji iz Novog Pazara.

Usame Zukorlić je istakao da će porodica sačekati još rezultate iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, prije nego se obrati javnosti.

Uzorci su obrađeni na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu.

Supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića oglasila se na Instagramu nakon što je Tužilaštvo Novog Pazara saopćilo da su stigli obdukcijski nalazi, u kojima se navodi da je muftija preminuo prirodnom smrću.

– Biti bolestan je intimna stvar, i informaciju o svojoj bolesti djelite sa osobama kojima vjerujete. Moj Muftija je bio bolestan od 2007. godine. Za njegovu bolest sam znala samo ja, insistirao je da o njoj niko više ne sazna.

“Druga majka”

Od te godine, pa do njegove smrti, smo se redovno liječili, išli kod najboljih ljekara i pratili njegovo stanje.

Na svaki pregled išli smo zajedno, kao skoro sve velike stvari koje smo zajedno radili, zajednički odlazak između ostalog, imao je za cilj da se stekne utisak u čekaonama, gdje bi bilo inače puno ljudi, da sam ja ta koja sam bolesna a ne on. Čak bih zamolila sestrice na prijemu da se za njegov termin prozovem ja, jer sam ja osoba koja je isti zakazala – rekla je Elfić Zukorlić.

Kazala je da sa rahmetli muftijom nikada nije bilo lako, da nije prihvatao činjenicu da je bolestan. Nije volio ni da ide kod ljekara, a u šali bi joj govorio “ja sam htio drugu ženu, a dobio sam drugu majku”.

Nismo ga ubijedili da ode na operaciju

– Glavni ljekar dr. Suad Ćatović, kojem se ovom prilikom zahvaljujem u ime mene i moje djece, je izvrstan i savjestan ljekar, koji mi je pored stručnosti pomogao u njegovom liječenju insistirajući i vršeći pritisak da ni jednu kontrolu ne propusti, jer najteži dio njegove bolesti je bio odvesti ga do ordinacije na kontrolu.

Uspjeli smo ga ubjediti da se operiše, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć u oči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati.

Božijom voljom nije došlo do operacije. Danima nakon njegove smrti plakala sam žaleći što ga nismo ubijedili da ode na operaciju ranije.

Danas, izvještajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca. Tačno onako kako je vjerovao da mu je Allah dž.š. odredio trenutak smrti njegovim rođenjem. Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voljeti – poručila je Elfić Zukorlić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti