21.06.2024.
HomeNovostiNakon Zorana, Hrvatska poziva i Zdravka Mamića u zatvor, rok ističe u...

Nakon Zorana, Hrvatska poziva i Zdravka Mamića u zatvor, rok ističe u ponoć

Nekada prvi čovjek zagrebačkog NK Dinamo Zdravko Mamić dužan je da se do ponoći javi na izdržavanje zatvorske kazne nakon što mu je Županijski sud u Osijeku odbio žalbu o izvršenju zatvorske kazne kao neosnovanu, prenosi Tanjug.

Sudsko vijeće utvrdilo je da je postupajući sudija izvršenja pravilno donio i obrazložio rješenje, kao i da je ono doneseno u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od prijema prepisa presude.

Prema tom pravosnažnom rješenju, Mamić je dužan da se do ponoći javi u Centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu, saopćio je Sud.

Vrhovni sud potvrdio je u martu ove godine nepravosnažnu presudu osječkog suda iz juna 2018., kojom je Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama. Zdravko Mamić je neposredno uoči izricanja nepravosnažne presude pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, čiji je, također, državljanin.

Njegovom bratu Zoranu Mamiću Vrhovni sud smanjio je kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a budući da se nije odazvao na poziv za izdržavanje kazne, za njim je raspisana potjernica Interpola.

Obojica se nalaze u BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti