23.07.2024.
HomeNovostiNajgori dan u BiH od početka pandemije: 17 umrlih i 363 zaraženih

Najgori dan u BiH od početka pandemije: 17 umrlih i 363 zaraženih

U Bosni i Hercegovini preminulo je 17 osoba pozitivnih na korona virus.

U Federaciji BiH u protekla 24 sata bilo je pet umrlih, ali na taj su broj dodali još devet – riječ je o pacijentima koji su preminuli tokom vikenda, navode u Federalnom zavodu za javno zdravstvo.

Među umrlima je i ministar za pitanja veterana Salko Bukvarević. U Republici Srpskoj umrlo je troje ljudi.

Cijela zemlja bilježi rekordan broj novozaraženih – od jučer 363 osobe.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 994 uzoraka, od kojih je 227 pozitivno na COVID-19.

Devet preminulih preko vikenda

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je pet smrtnih slučajeva koji su zabilježeni u protekla 24 sata, preminule su žene iz Sarajeva (1941) i Teočaka (1943), te muškarci iz Sarajeva (1934.) i Tuzle (1942. i 1957.)

Također, Zavodu je u posljednja 24 sata prijavljeno još 9 smrtnih slučajeva, a radi se o pacijentima koji su preminuli u periodu 25. do 27. jula.

U posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 675 laboratorijskih uzoraka, a novi korona virus potvrđen je kod 136 osoba.

Radi se o 76 muških i 60 ženskih osoba, od kojih je 24 mlađe, 88 srednje i 24 starije životne dobi.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, javila je reporterka Al Jazeere Ljiljana Smiljanić, pozivajući se na zvanične podatke. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Ljubinja, ženi starije životne dobi iz Petrova i ženi srednje životne dobi iz Bijeljene.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti