24.07.2024.
HomeNovostiFederalci "rasturili" organiziranu kriminalnu grupu: Ko je jutros uhapšen u Mostaru i...

Federalci “rasturili” organiziranu kriminalnu grupu: Ko je jutros uhapšen u Mostaru i zašto?

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) obavili su jutros veliku akciju na području Mostara u obračunu sa organiziranim kriminalom.

Kako saznajemo, cilj je razbijanje grupe koja se bavi proizvodnjom i prometom droga. Policijski pretresi se vrše u naseljima Tekija, Carina, Bulevar, Bišće Polje, a Kako saznajemo, uhapšeno je deset osoba, a osumnjičeno 11. Jedna je u bijegu i trenutno je nedostupna organima gonjenja.

Uhapšeni se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona organizovali kriminalnu grupu s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, na čijem je čelu A. D.

Ova kriminalna grupa je u posljednjih dvije godine kontinuirano vršila nabavku opojne droge na njima poznat način i od njima poznatih osoba sa drugih područja, te istu ilegalno dovozili u Mostar radi dalje preprodaje.

Nakon nabavke veće količine droge istu su prepakivali, a potom preprodavali konzumentima sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i šire.

No “Avaz” saznaje da je uhapšeni organizator grupe Admir Demirović. U grupi su još uhapšeni i Aldin Demirović i  Selim Demirović, ali i Denis Graho, Goran Oručević, Danijel Prce… Svi su se nalaze na krim obradi u FUP-u u Mostaru, a od ranije su poznati organima gonjenja.

 – Na opisani način je navedena organizovana grupa u posljednjih šest mjeseci zadokumentovana u sklopu ove istrage da je izvršila nabavku i preprodaju veće količine opojne droge „heroin, a koja je imala značajnu uličnu vrijednost. Pored navedenog određeni članovi organizovane kriminalne grupe su zadokumentovani i da su izvršili u Mostaru tešku krađu većeg broja klima uređaja koje su potom preprodali trećim licima iz Mostara, kao i druge dragocjenosti koje su otuđivali iz privatnih stanova – naveli su iz FUP-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti