15.04.2024.
HomeNovostiNa skupu opozicije traže ostavku Lukača, veterani ga podržali

Na skupu opozicije traže ostavku Lukača, veterani ga podržali

Opozicija na večerašnjem skupu u Banjoj Luci zatražila je ostavku ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, dok su mu na drugom skupu, kako je rečeno, veterana RS-a dali podršku.

Okupljenim građanima na opozicionom skupu obratili su se i šef Kluba SDS-a Miladin Stanić te više poslanika te strake i PDP-a u entitetskom parlamentu, dok je Nebojša Vukanović (Klub SDS-a) pozvao Milorada Dodika da, kako je rekao, ode s političke scene, nakon više od deset godina.

Na drugom skupu „Za RS“, koji su zvanično organizovali veterani, prisutni su najviši zvaničnici RS, predvođeni članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom i premijerom RS-a, Željkom Cvijanović i Radovanom Viškovićem te ministri u Vladi i predstavnici vladajuće većine u RS.

Okupljenim građanima obratili su se bivši borci i njihovi komadanti, koji su tvrdili da je “na sceni specijalni rat protiv RS i njenih legitimnih predstavnika”.

Dali su podršku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču.

Ova dva skupa udaljena su svega nekoliko metara u banjalučkom Parku „Mladen Stojanović“, a prisutan je veliki broj policije koja osigurava mitinge.

Zahtjev za skup opozicije podnijeli su opozicioni poslanici Narodne skupštine Republike Srpske Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (Klub SDS), a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ”Čast otadžbine” Beograd, kao podršu vlastima RS, koji prisutni na tom događaju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti