Na Makarskoj rivijeri više od 25.000 gostiju, najbrojniji gosti iz BiH

0

 

Prema podacima Turističkog ureda, u gradu Makarska odmara se 6,5 tisuće domaćih i stranih gostiju što je 100 posto više nego lani

Na Makarskoj rivijeri od Brela do Gradaca prvog vikenda u srpnju boravi više oko 25.000 domaćih i stranih gostiju iz Poljske, Češke i iz Bosne i Hercegovine, doznaje se u subotu u turističkim uredima Makarskog primorja. Osim domaćih, među najbrojnijim turistima su Poljaci, Česi i iz Bosne i Hercegovine.

Prvi srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane prve veće ljetne smjene turista, koji su brojniji u dolasku, kao i vrlo dobrog početka glavnog dijela sezone, ističu iz turističkih ureda.

Promet je na cestama Makarskog primorja pojačan. Na državnoj cesti D8 vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s povremenim manjim zastojima na prilazima turističkim mjestima. Na prometnici u smjeru Makarska – Vrgorac kao i na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet se normalno odvija.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne i prvoj poslijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati predvečernje plovidbe u 18 ili 21 sat za koje ima ponešto slobodnih mjesta.

Na liniji Drvenik – Sučuraj, kako se saznaje u ispostavi riječke Jadrolinije, od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku za sada je od sat do sat i po vremena, a s Hvara prema Drveniku čeka se također do sat i pol.

Na Makarskom autobusnom kolodvoru autobusi stižu s manjim zakašnjenjem dok iz Splita kašnjenje autobusa u dolasku je od pola do sat vremena.

I Makarska prvog vikenda u julu bilježi vrlo dobre turističke rezultate. U gradu, prema podacima Turističkog ureda, odmara se 6,5 tisuća domaćih i stranih gostiju što je 100 posto više nego lani ili 50-ak posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019. godine.

Hoteli ugošćuju 1.500 gostiju i u njima i dalje ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija smještaja za sada nije potrebna, dok ostali turisti borave u privatnom smještaju gdje je i dalje slobodan veliki broj smještajnih kapaciteta kako u kućama za odmor tako i apartmanima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here