17.06.2024.
HomeNovostiMostarski dogovor na meti kritika: SDA i Bakir Izetbegović još jednom su...

Mostarski dogovor na meti kritika: SDA i Bakir Izetbegović još jednom su ispunili želje Daragana Čovića

Činjenica je da su sve stranke razgovarale oko dva modela rješenja za Mostar, ali nisu sve stranke izabrale koji će model, već samo SDA i HDZ stranačkim kalkulatorom.

Što se tiče SDP-a to je za nas najgori model. Matematika je egzaktna znanost. Sračunajte zadnje izbore po tom modelu i doći ćete do zaključka da su Izetbegović i SDA ponovno prodali interese Mostara i BiH.

Dragan Čović može biti zadovoljan, ispunjene su mu želje. Iako su s gnušanjem u SDA odbacivali priču o paketima ističući kako ne dolaze u obzir, danas je evidentno da su uz Mostar dogovorene i ostale izmjene Izbornog zakona.

Očito je zbog marketinga potpisano više sporazuma da to ne bi izgledalo kao paket. Bit će interesantno kako će reagirati ljudi iz ostatka Bošnjačke reprezentacije, prije svega iz DF, kad je u pitanju čini mi se tačka 2 u mostarskom paketu potpisanog Političkog sporazuma o načelima izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Naime, tu se stranke potpisnice obavezuju pristupiti implementaciji tačke 1. ovog Sporazuma, počevši s izradom izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, kako bi se osigurao “legitiman izbor i legitimno političko predstavljanje” konstitutivnih naroda i građana na svim administrativno-političkim razinama, u Predsjedništvu BiH i Domovima naroda.

Izjava Bakira Izetbegovića da će Srbi u Mostaru biti tas na vagi, očigledno biti maksimum za narod koji u dijelovima BiH u kojima vlada HDZ, višedecenijski partner SDA, nije ni konstitutivan.

Ostale u ovom društvu niko i ne spominje, te ih nema ni u tragovima.

Kako sam nedavno najavio svaka galama i medijska hajka SDA na SDP i mene na kraju završi nekom njihovom novom izdajom interesa građana.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti