Mlada reprezentacija BiH poražena u Njemačkoj nakon velike sudijske greške

0
Naša selekcija je bolje otvorila meč, imala nekoliko pokušaja od kojih se izdvaja udarac Hasića, a onda u 25. minuti njemački selektor vrši izmjenu.

Kao da je ona probudila domaćine pa su samo tri minute kasnije došli u vodstvo. Prednost Njemačkoj na atraktivan način petom donosi Nmecha, ali vrijedi istaći da je mladi napadač prvobitno faulirao Beganovića. Međutim, za sudiju iz Slovačke ništa nije bilo sporno, a kompletnu situaciju možete pogledati ovdje.

Do odlaska na odmor mogla je BiH u dva navrata do izjednačenja preko Demirovića i Hasića, dok je s druge strane opasno zaprijetio Kruger.

Nijemci su u nastavku meča imali kontrolu nad susretom, ali su mladi igrači BiH u nekoliko navrata imali dobra rješenja, ali je izostala realizacija.

Napadao je naš tim kako se meč primicao kraju svjesni da nemaju šta izgubiti. Ipak, promjene rezultata nije bilo pa je Njemačka došla do pobjede, iako ni neriješen ishod ne bi bio nezaslužen.

Njemačka je ovom pobjedom prestigla Belgiju, zauzela lidersku poziciju i sada ima dva boda više. BiH je ostala na trećoj poziciji i bez šansi za plasman na Euro.