01.03.2024.
HomeNovostiMiro Lazović ima jednostavno i praktično rješenje: "Bosna i Hercegovina sa 13...

Miro Lazović ima jednostavno i praktično rješenje: “Bosna i Hercegovina sa 13 kantona!”

“Dodik mora znati da sa propašću Daytona nije propala Država BiH! Propala je njena entitetska podjela. Nestaju i Federacija BiH i entitet RS”, kazao je u intervjuu za Radiosarajevo.ba nekadašnji predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine Miro Lazović.

Komentarišući sve lošiju političku situaciju u Bosni i Hercegovini i sve veće napetosti u našoj zemlji koje redovno prate prijetnje secesijom manjeg bh. entiteta i stalnim provokacijama povratnika, Lazović navodi jedan zanimljiv prijedlog koji zapravo ne dira postojeće administrativne linije u BiH ali svakako donosi suštinsku promjenu.

“Možda je došlo vrijeme da se realizuje plan američke administracije iz 1994. godine o Federaciji BiH na cijelom teritoriju države! To nam je prilikom postizanja Washingtonskog sporazuma otvoreno rekao Charles Redman, medijator pregovora u Washingtonu.

Da bi se moglo ići ka tom rješenju, govori i činjenica da grad Brčko ne pripada ni Federaciji BiH, niti RS-u. Zasebna je cjelina. Time je RS presječena na dva dijela koja u konačnici mogu dobiti status kantona čime bi se realizirao američki plan o cjelovitoj BiH kao federalnoj državi”, kazao je Lazović.

alt

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti