27.05.2024.
HomeNovostiMijatović odgovorio Vulinu: Mani se BiH kineski Rambo, nisi sposoban za vojni...

Mijatović odgovorio Vulinu: Mani se BiH kineski Rambo, nisi sposoban za vojni rok

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH oštro je reagirao na izjavu Aleksandra Vulina, ministra odbrane Republike Srbije, koje je poručio da je “vojska Srbije tu, ako neko uznemiri Republiku Srpsku”.

U svojoj reakcije, Mijatović je naveo da se u oficijalnom obraćanju, generalno trudi da poštuje i sagovornika i instituciju, međutim, ističe da “količina gluposti” koju na dnevnom nivou izgovori ministar Vulin, mu ne dozvoljava “normalan način komunikacije”.

– Prvo pokušaj, radi digniteta Republike Srbije ubuduće kada pominješ Bosnu i Hercegovinu da se obraćaš sa poštovanjem jer se i ja obraćam sa poštovanjem prema Republici Srbiji. Ako ti to tvoje mentalno stanje ne dozvoljava onda potraži stručnu pomoć – napisao je Mijatović.

Dodao je kako je svjestan da “kao zemlje još uvijek prolazimo kroz proces tranzicije, te da će trebati vremena da se uspostavi sistem, ali sama činjenica da je Vulin ministar odbrane “predstavlja najveću sramotu za svakog srpskog vojnika kako danas tako i u prošlosti”.

– Ti čovječe nisi bio sposoban ni redovni vojni rok da služiš, a od kad te je Vučić postavio na poziciju ne skidaš taj kombinezon i moram ti reći izgledaš kao kineski Rambo, jadna Srbija šta je dočekala. To što očigledno svaki drugi dan promašiš terapiju pa trabunjaš sve i svašta opet je nažalost do tebe. Mani se čovječe Bosne i Hercegovine, nama je dosta više da gubimo glave naše djece zbog bolesnika poput tebe, taj film ste jednom gledali da naši najmiliji ginu dok se vi bogatite švercom nafte, cigara, teritorija, ljudskih života – napisao je Mijatović.

– Na kraju, urazumi se čovječe dragi 2020. je godina, cijeli svijet ide naprijed, svi rade na razvoju društva, ekonomije, kulture, sporta, a ti kineski Rambo liječiš svoje frustracije što si bio nesposoban za vojsku na građanima Srbije i Bosne I Hercegovine. Ja ti želim sve najbolje od srca, al kad te gledam i slušam stvarno vrijedi ona narodna “nije bolest sve što boli” – zaključio je Mijatović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti