20.07.2024.
HomeNovostiMihajilica o Pelješkom mostu: Dodikove strategije naše su nacionalne tragedije

Mihajilica o Pelješkom mostu: Dodikove strategije naše su nacionalne tragedije

Republika Srpska konačno ostvaruje svoj entitetski i nacionalni interes. Večeras u 20:15 časova, svakom Srbinu treba da bude puno srce, jer se konačno, nakon godina borbe, otvara Pelješki most, koji je srpski član Predsjedništva BiH, proglasio vitalnim nacionalnim interesom.

Sarkastično je današnje otvaranje Pelješkog mosta prokomentarisao član Predsjedništva PDP Milanko Mihajilica.

– Da nije bilo Dodikove odlučnosti, ko zna šta bi bilo sa ovim mostom – rekao je Mihajlica.

On kaže da osim Pelješkog i mosta na Savi kod Gradiške, ima još mostova kojima bi se srpski član Predsjedništva BiH mogao pozabaviti u svojim razgovorima sa njegovom braćom Hrvatima.

– Čisto da ga podsjetim, dolaskom SNSD na vlast most na Uni prema Hrvatskoj je zatvoren za teretni saobraćaj i pored mnogobrojnih obećanja, još uvijek nije ponovo otvoren. To otežava rad našim privrednicima i kada već toliko brine za hrvatske mostove, Dodik bi mogao da razmisli da se i ovaj most prema Hrvatskoj otvori – kaže Mihajilica.

On ističe da je više otvorenih pitanja sa susjednom državom, uključujući i otvoreni granični spor na rijeci Uni između Republike Srpske, odnosno BiH i Hrvatske.

– Takođe, možda mu nije u fokusu interesovanja, ali po ko zna koji put podsjećam Dodika da njegovi najbliži prijatelji i braća, Hrvati, prave odlagalište radioaktivnog i nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, nadomak Novog Grada. I u Novi Grad su dolazili mnogi SNSD funkcioneri, od Željke Cvijanović, preko Radovana Viškovića, do Zorana Tegeltije, da bi umirili narod po pitanju gradnje ovog odlagališta, dok Hrvatska nesmetano gradi i ulazi u završne procedure i to bez riječi protivljenja naših nosilaca vlasti. Izgradnjom odlagališta na Trgovskoj gori, biće direktno ugroženo zdravlje 250.000 naših građana. Na to se ćuti, a dok se Dodik srdačno sastaje sa Zoranom Milanovićem nema ni riječi o ovom problemu – kaže on.

– Za SNSD i Dodika vitalni nacionalni interes nisu zdravlje i životi našeg naroda, nisu gradovi koji mogu biti dodatno opustošeni izgradnjom odlagališta, ali jeste jedan hrvatski most. Bio je i ostao agent hrvatskih nacionalnih interesa – rekao je Mihajilica i dodao:

– A Žuniću i ostalim mazalicama koji hvale “strateški” potez da se za vitalni nacionalni interes proglasi izgradnja Pelješkog mosta poručujem: “strategije” vašeg šefa su naše nacionalne tragedije, zbog njih nas je napustila trećina stanovništva, narod osiromašio, preduzeća postala ruševine… Kada 2. oktobra pobijedi Jelena Trivić, a vi odete u političku prošlost, imaćemo mnogo posla da ispravimo posljedice vaših “strateških odluka”, ali ćemo uspjeti i Srpska će živjeti – poručio je Mihajilica.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti