Michael Moore: Jeste li spremni da vas Trump opet nadmudri?

0
Michael Moore je bio jedan od rijetkih koji je predvidio pobjedu Donalda Trumpa nad Hillary Clinton prije četiri godineEPA-EFE

Američki reditelj dokumentarnih filmova i aktivista Michael Moore ocijenio je kako je aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump na putu da ponovi pobjedu na predsjedničkim izborima iz 2016. godine.

Moore je bio jedan od rijetkih koji je predvidio Trumpovu pobjedu nad demokratskom kandidatkinjom Hillary Clinton prije četiri godine, prenosi Tanjug, pozivajući se na Guardian.

“Da li ste spremni za pobjedu Trumpa? Da li ste mentalno spremni da vas Trump ponovo nadmudri? Da li vam je utjeha sigurnost da Trump ne može pobijediti?“, objavio je on na Facebooku.

Potraga za glasačima

Onda se obratio glasačima, kojima je poručio da “ne prepuštaju demokratama da se otarase Trumpa”.

“Vi se morate riješiti Trumpa. Slijedecih 67 dana moramo se buditi svakog dana i postarati se da svako od nas pronađe 100 ljudi koji će glasati. Djelujte sada”, napisao je Moore.

Michael Moore se, kako podsjeća Guardian, proslavio filmovima Bowling for Columbine iz 2002. godine i Fahrenheit 9/11, o napadima na New York i Washington 11. septembra 2001. godine.