27.05.2024.
HomeNovostiMesar optužen da je pretukao muškarca u pekari

Mesar optužen da je pretukao muškarca u pekari

Potvrđena je optužnica Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koja mještanina Dražena Mirkovića (39) tereti da je jednog muškarca napao u lokalnoj pekari, a zatim ga nastavio tući ispred tog objekta.

Optuženog, koji je, kako “Nezavisne novine” nezvanično saznaju, po zanimanju mesar, terete za napad koji se dogodio 12. novembra prošle godine oko 23.50 u Kozarskoj ulici u Prijedoru.

“Nakon što je oštećeni ušao u pekaru i prišao osumnjičenom kako bi se s njim pozdravio, Mirković mu je rekao šta on glumi”, navodi se u optužnici.

Potom je, dodaje se, ustao i s obje ruke jako dlanovima gurnuo oštećenog u rame.

“Oštećeni je pao leđima na pod pekare, nakon čega mu je osumnjičeni prišao, govoreći mu: ‘Šta glumiš, majmune?’, te ga podigao s poda i bacio na ulazna vrata pekare”, ističe se u optužnici.

Napadnuti muškarac je, kako se dodaje u optužnici prijedorskog tužilaštva, tada ponovo pao na pod.

“Zatim ga je osumnjičeni ponovo podigao s poda i iznio ispred pekare, gdje ga je nastavio fizički napadati, pri čemu ga je udario šakom u lijevo oko”, naglašava se u optužnici.

Dodaje se da je napadnuti muškarac zadobio povrede u vidu krvnog podliva gornjeg kapka lijevog oka i slično. Mirković je, kako saznajemo, ranije osuđivan.

 

 

 

 

 

 

nezavisne.com

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti