Danas zvanično počinje grijna sezona!

0
RIJEKA, 28. 01. 2014. - ILUSTRACIJA, RADIJATOR, CENTRALNO GRIJANJE, REGULATOR, SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Obavještavamo sve korisnike usluga Centralnog grijanja d.d. Tuzla da je završena tehnološka proba za sezonu grijanja 2020/2021. Vrelovodni sistem i toplovodni sistemi su ispitani u cjelosti i sanirana su curenja uočena u tehnološkoj probi. Zvanična sezona grijanja 2020/2021 i fakturisanje počinje od 15.10.2020. godine.

U saradnji sa upraviteljima u gradu Tuzla instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja u tehnološkoj probi su ispitane u toplom stanju i sanirani uočeni kvarovi. Korisnici, vlasnici vrelovodnih toplinskih podstanica i mjerno regulacionih stanica su obavješteni da su od 5.10.2020. godine kada uoče cirkulaciju u primarnom dijelu podstanice mogli pozvati svoje servisere da adekvatno izvrše puštanje podstanice.

Podsjećamo vas da je, prema Zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza predstavnika etažnih vlasnika i svih etažnih vlasnika u saradnji sa upraviteljem zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja.