17.07.2024.
HomeNovostiMEDIJSKI RAT BEOGRADA I BANJALUKE: Vučićevi mediji teško optužuju Milorada Dodika

MEDIJSKI RAT BEOGRADA I BANJALUKE: Vučićevi mediji teško optužuju Milorada Dodika

Sinoćnji masovni protesti “Srbija protiv nasilja” u Beogradu, koji su okupili nekoliko desetina hiljada ljudi, i njihovo medijsko predstavljanje, pokrenuli su pravi mali medijski rat na relaciji Beograd – Banja Luka. Proteste je u živom javljanju pored nekoliko nezavisnih srbijanskih telelevizijskih stanica prenosila i TV “Una” koja se dovodi u vlasničku vezu sa Igorom Dodikom, sinom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nekoliko tabloida lojalnih Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije, odmah je to nazvalo “iznenađenjem” optužujući Dodika da “koristi ovu situaciju da udari na zvanični Beograd u namjeri da što više uzdrma rukovodstvo Srbije”.

Slične optužbe tokom noći mogle su se čuti sa televizije “Pink”, također pod kontrolom predsjednika Srbije,  gdje su vodeći režimski analitičari optuživali Dodika, njegovog sina i televiziju “Una” sa se uključili u “huškanje” protiv Aleksandra Vučića.

Dragan Vučićević, glavni urednik opskurnog “Informera“, ukazao je na još jedan Dodikov “grijeh”. “Kada ovo huškanje uparimo sa činjenicom da je jedan od najbližih Dodikovih saradnika nedavno glasao da se televiziji N1 dodijeli nacionalna frekvencija u Bosni i Hercegovini, onda treba sabrati dva i dva i vidjeti o čemu se radi.”

Odmah nakon toga reagirala je Dodikova kćerka Gorica Dodik koja je poručila uredniku “Informera”: “Sram te bilo Dragane J, Vučićeviću. SRAM TE BILO!”.

Dragan J. Vučićević uzvratio je Gorici Dodik poručivši joj da su “stali na stranu najvećeg antisrpskog ološa”.

Oglasio se na Twitteru i Branislav Okuka, savjetnik Milorada Dodika, koji je, očito aludirajući na prozivke i optužbe Vučićevih novinara i analitičara napisao: “Najveći je problem u Bgd. ko prenosi protest “Srbija protiv nasilja”, možda bi neko trebao razmisltii da se protiv ovolike kritične mase…možda bi bilo efikasno da idioiti koji svaki dan, umuknu”.

Ovo je, nakon nedavnog skandala kada je na Radio-televiziji RTS emitiran Dodikov uvredljiv komentar o Novaku Đokoviću i njegovoj porodici, drugi put u kratkom vremenskom intervalu da se mediji u Srbiji okomili na predsjednika Republike Srpske.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti