22.07.2024.
HomeSvijetMalo mu novca: Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk uvodi mjesečnu naknadu...

Malo mu novca: Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk uvodi mjesečnu naknadu od 8 dolara za plavu kvačicu na Twitteru

Elon Musk je rekao da će Twitter naplaćivati ​​8 dolara (7 funti) mjesečno korisnicima Twittera koji žele imati plavu kvačicu uz njihovo ime koja označava verifikovani nalog.

Plava kvačica pored korisničkog imena – obično za ličnosti visokog profila – trenutno je besplatna. Kritičari smatraju da bi uvođenje naknade mogao otežati identifikaciju pouzdanih izvora.

Musk, najbogatija osoba na svijetu, rekao je da će plaćeni korisnici imati prioritet u odgovorima i pretragama, a upola manje reklama. Nije naveo kada će plaćanje početi.

“Moć ljudima! Plavo za osam dolara mjesečno”, napisao je milijarder na Twitteru, kritikujući staru metodu provjere plavih kvačica kao “sistem gospodara i seljaka”.

Nekadašnji Twitterov metod verifikacije korisnika za plavu kvačicu uključivao je kratku online prijavnicu i bio je rezervisan za one čiji su identiteti bili meta lažnog predstavljanja, kao što su poznate ličnosti, političari i novinari. Kompanija je to uvela 2009. godine, nakon što se suočila sa tužbom u kojoj se optužuje da ne čini dovoljno da spriječi lažne naloge.

Ali Musk se sada suočava sa teškim izazovom dok radi na reviziji poslovanja Twittera, koji godinama nije ostvario profit. On je rekao da želi smanjiti oslanjanje Twittera na oglašavanje, iako su neke kompanije zabrinute zbog oglašavanja na sajtu pod njegovim vodstvom.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti