23.04.2024.
HomeNovostiMahir Mešalić izaziva Elmedina Konakovića: "Izađi na TV duel kukavice, da pokažemo...

Mahir Mešalić izaziva Elmedina Konakovića: “Izađi na TV duel kukavice, da pokažemo šta znaš mimo režiranih pitanja”

Jučerašnje gostovanje Elmedina Konakovića na jednoj televiziji i njegovi stavovi koje je iznio o različitim pitanjima koja se tiču BiH, ali i mišljenje o članu Predsjedništva BiH i predsjedniku DF-a Željku Komšiću, izazvalo je brojne reakcije. Iako je Konakoviću odgovorio i sam Komšić, nešto opširniji je bio federalni zastupnik Mahir Mešalić.

“Ovaj Konaković Dino, to je jedan obični izdajnik, znam da je teška riječ, imao sam lično dilemu, je li on samo velika neznalica jer ne mogu da vjerujem da govori ono što isključivo odgovara zagrebačkoj politici pa ponekad i beogradskoj prema BiH. Da javno brani UZP tekovine. Znamo da je filijala drugih u Sarajevu ali nakon intervjua na N1, ni najmanje dileme nema da je to izdajnička priča. Sreća, ima izborni rezultat da ne može veliku štetu da pravi, ali medijski širi defetizam da potpuno odustanemo od normalne države sa minimumom ljudskih prava i građanskog dostojanstva.

I da budem potpuno jasan, nije on izdajnik zato što je u vlasti sa SNSD i HDZ, već zbog njegove vizije države Bosne i Hercegovine, koja bi njegovim “kompromisima” bila potpuno i isključivo etnički podijeljena te “očišćena” nijansu sofisticiranije od načina kako su to zamišljali Maček-Cvetković, Boban-Karadžić, Milošević-Tuđman itd. Izađi na TV duel kukavice, da pokažemo šta znaš mimo režiranih pitanja i samohvalisanja”, naveo je Mešalić u oštroj reakciji.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti