18.05.2024.
HomeNovostiLondrc Karić podnijela prijavu protiv Čovićevog prijatelja Amira Gross Kabirija, slao joj...

Londrc Karić podnijela prijavu protiv Čovićevog prijatelja Amira Gross Kabirija, slao joj užasne poruke

Karić je istakla da je Kabiri već nekoliko mjeseci svakodnevno uznemirava, a sve je počelo kada je za potrebe obilježavanja Dana Izraela zabranila da se ploča na Vijećnici prekrije zastavom ove države.

Saopštenje Benjamine Karić prenosimo u cijelosti.

– Jučer sam bila primorana podnijeti prijavu Federalnoj upravi policije protiv predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija Amira Gross Kabirija.

Naime, već nekoliko mjeseci žrtva sam konstantnog i skoro svakodnevnog uznemiravanja od strane pomenute osobe.

Sa pozicije gradonačelnice uradila sam sve što je u mojoj moći u borbi protiv svake vrste nasilja, posebno nad ženama, ali postala sam žrtva istog.

Meta ovog čovjeka postala sam onog trenutka kada nisam dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje sam smatrala provokativnim, iako sam sve ostalo bila spremna ustupiti.

Napadi su postali brutalniji u trenutku kada sam javno osudila ubijanje nedužnih civila u Palestini, ali i ubijanje nedužnih civila u Izraelu. Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno – u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi.

Svojim objavama motiviše i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubistava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene lično, već i moje porodice, poručujući mi u njima da će mi ‘historija suditi vrlo brzo‘, te da mi se moji stavovi ‘neće oprostiti‘ itd.

Nisam imala namjeru reagovati na način na koji sam reagovala, ali nakon sve učestalijih  poruka Kabirija osjećala sam se ugroženo, uplašeno, najviše za moje trogodišnje dijete, te sam podnijela prijavu. Pored prijave Federalnoj upravi policije, podnijeću i tužbu za klevetu.

Zahvaljujem se stručnim licima iz FUP-a koji su postupili profesionalno i u domenu svojih  mogućnosti poduzeli sve potrebne radnje, poručila je gradonačelnica Sarajeva.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti