Londrc Karić odriješila našu kesu za Purivatru: Javni novac za privatn festival, čak 100 000 KM

0

Grad Sarajevo tradicionalno daje značajan finansijski doprinos Sarajevo Film Festivalu (SFF), manifestaciji koja bh. prijestolnicu pozicionira kao kulturni centar ovog dijela Evrope.

U susret 27. izdanju Festivala, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, potpisali su danas u Vijećnici Ugovor o sufinansiranju ovogodišnjeg Festivala koji će biti održan od 13. do 20. augusta.

“Grad Sarajevo će sufinansirati Festival sa 100 hiljada kovertibilnih maraka”, potvrdila je gradonačelnica Karić za Oslobođenje.

Karić je istakla da je SFF jedan od brendova Sarajeva i da kao nezaobilazna tačka na svjetskoj mapi festivala zaslužuje podršku svih nivoa vlasti.

“U ime ove internacionalne smotre filmske umjetnosti koja je proglašena od posebnog interesa za Grad Sarajevo, promoviramo trajne vrijednosti. Govorimo istim, zajedničkim jezikom. Jezikom filma, stvaralaštva, prijateljstva i mira”, kazala je Karić te podsjetila da naš grad krasi i svjetsko priznanje UNESCO kreativnog grada filma.

Sagovornici su se složili da prestižni status Festivala vide kao priliku za promociju ovog grada i zemlje, ali i doprinos kreativnoj filmskoj industriji uopće.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here