21.06.2024.
HomeSportLojina poruka navijačima: Ovo je za našu zemlju, Bosna i Hercegovina na...

Lojina poruka navijačima: Ovo je za našu zemlju, Bosna i Hercegovina na Svjetskom prvenstvu!

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Švedsku sa 82:63 i izborila plasman među šest najboljih selekcija u Evropi, ali i na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

Na konferenciji za medije se nakon meča javnosti obratio selektor Goran Lojo.

“Veoma sam sretan i ponosan na svoj tim. Pobjedom ove najbitnije utakmice dosad smo napravili nevjerovatan posao jer smo se kvalifikovali među šest najboljih selekcija na Eurobasketu, a dosegli smo i još jedan bitan cilj jer ćemo igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”, rekao je Lojo i dodao kako je od početka vjerovao u ovaj tim.

“Vjerovao sam uvijek u ovaj tim. Dugo smo zajedno i tim ima karakter koji smo i pokazali. Otvorili smo turnir sjajno, a i nakon toga se desilo mnogo dobrih stvari. Vjerovao sam da možemo ovako daleko.”

Današnji meč se igrao u Valensiji, gdje je u igračkoj karijeri nastupala i legendarna Razija Mujanović, koja je bila dio naše reprezentacije na ovom prvenstvu kao tim menadžer.

“Nadam se da ćemo imati vremena i da vidimo ponešto u Valeniciji prije nego što krenemo kući. Razija Mujanović je igrala ovdje i ona je povezana s ovim gradom i stvarno sam sretan”, rekao je Lojo i dodao:

“U Bosni je velika euforija zbog ovoga i ljudi su počeli još više ovo pratiti. Cijenim to i to je stvarno velika stvar za našu malu zemlju.”

Za kraj se navijačima reprezentacije obratio na bosanskom jeziku.

“Pozdravio bih sve Bosance i Hercegovce. Kao što smo i obečali, mi nikad ne odustajemo i ovo je za našu Bosnu i Hercegovinu. Ovo je pobjeda za sve vas. Bosna i Hercegovina na Svjetskom prvenstvu!”, poručio je na kraju na bosanskom Lojo.

Tako je najavio borbu za plasman na SP, a kvalifikacioni turnir će Zmajice igrati u februaru.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti