16.06.2024.
HomeSportJones nakon meča: Niko nije očekivao veliki rezultat od male države

Jones nakon meča: Niko nije očekivao veliki rezultat od male države

Jonquel Jones je predvodila BiH do velike pobjede nad Švedskom na Eurobasketu od 82:63 i plasman u kvalifikacije za SP 2022.

Jones je zabila čak 34 poena i dodala 19 skokova, a poslije utakmice za razigravanje od 5. do 8. mjesta na Eurobasketu je govorila na zvaničnoj press konferenciji.

Samo smo željele izaći na teren i biti agresivne. Imale smo jedinstvenu priliku i uspjele smo da dođemo do kvalifikacionog turnira za SP prvi put u historiji države. Počele smo jako utakmicu, igrale snažno napadački i uradile stvarno dobar posao. Ponosna sam na ovaj tim”, kazala je Jones na konferenciji za medije.

Ovo je nevjerovatno iskustvo. Pripreme su bile odlične, naši navijači su sjajni i naše je bilo samo da izađemo na teren i da igramo. Nivo ponosa kojeg navijači ove reprezentacije posjeduju je nevjerovatan. Niko nije očekivao od male države da postigne ovakav veliki rezultat. Sretna sam što sam dio ovog svega.

Jones je za kraj dodala da joj je košarka otvorila mnoge prilike u životu.

“Da, nevjerovatno je. Košarka mi je otvorila mnoga vrata i prilike. Igrala sam u Francuskoj i Španiji protiv najboljih igračica na svjietu. Nevjerovatan je osjećaj učiniti zemlju ponosnom, takmičiti se i pobijediti. Kao što sam rekla, sretna sam da sam dio svega ovoga.”

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti