20.05.2024.
HomeNovostiLjekar i pacijent zaraženi koronom na UKC Tuzla

Ljekar i pacijent zaraženi koronom na UKC Tuzla

Ljekar iz Klinike za kardiohorurgiju tuzlanskog UKC-a pozitivan je na koronavirus, nakon čega je testiranju podvrgnuta cijela smjena u kojoj je on radio. Ovo je za Klix.ba potvrdio direktor UKC-a Tuzla Vahid Jusufović.
“Nakon što je izgubio čulo okusa i mirisa, ovog kolegu smo testirali i on je pozitivan na koronavirus. Izolovan je iz procesa rada, a naša Higijensko-epidemiološka služba poduzima sve potrebne mjere”, kazao nam je Jusufović.

On je naveo da se svi zaposlenici Klinike za kardiohirurgiju koji nisu bili u prvom kontaktu nalaze na poslu.

“Imamo dovoljno ljudi kako bismo mogli raditi hitni program. Sve restriktivne mjere su i dalje na snazi tako da ublažavanja mjera u UKC-u Tuzla neće biti”, naveo je Jusfović.

On je istaknuo da je novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen i kod jednog pacijenta.

“On je dobio infarkt, hitno je primljen i prilikom testiranja je bio pozitivan na koronavirus. Sinoć je operisan i trenutno je izolovan u posebnoj sobi Odjeljenja intenzivne njege u Klinici za interne bolesti te ćemo vidjeti gdje će biti izmješten, shodno zdravstvenom stanju”, dodao je Jusufović.

U Tuzlanskom kantonu trenutno je koronavirusom zaraženo 29 osoba, a zbog pogoršanja epidemiološke situacije nadležni će danas donijeti odluku o eventualnom pooštravanju mjera.

Izvor: A.K., Klix.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti