Ledena kiša ugrožava sigurnost u prometu: Pet auta sletjelo u kanal na cesti Tuzla – Orašje, kod Visokog lančani sudar devet vozila

0

Na magistralnom putu Tuzla – Orašje u mjestu Vučkovci sinoć se dogodila neuobičajena saobraćajna nesreća. Naime, prema informacijama koje su potvrđene Federalnoj TV na ovoj dionici, pet vozila je sletjelo u kanal pored puta, pokušavajući izbjeći vozilo iz suprotnog smjera koje je prešlo u njihovu kolovoznu traku.

U ovoj saobraćajnoj nesreći, kako saznajemo nije bilo povrijeđenih osoba, ali je pričinjena znatna materijalna šteta na vozilima.

Nakon završetka policijskog uviđaja saobraćaj je normalizovan i odvija se nesmetano.

Detaljniji uzroci ove saobraćajne nesreće bit će poznati naknadno.

Na regionalnom putu kod Visokog došlo je do lančanog sudara, a povrijeđenih nije bilo – potvrdio je dežurni operativni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

– Došlo je do lančanog sudara na regionalnom putu kod Visokog kod mjesta Seoča. U ovoj nesreći je učestvovalo devet vozila na kojima je pričinjena materijalna šteta. nije bilo povrijeđenih. Pripadnici MUP-a ZDK su obavili uviđaj – rečeno je za iz MUP-a ZDK.

Do nesreće je došlo zbog klizavog kolovoza.