Lažljiva zamjena teza: Vučić optužio Đukanovića da želi pokoriti Srbiju!?!

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sve zasluge za sprovođenje ustoličenja na Cetinju pripadaju Vladi Crne Gore, dok je srpska policija samo prikupljala informacije i dostavljala ih nadležnim organima.

“Vladi Crne Gore je sve otežano, jer oni imaju dihotomnu vlast – Vladu i predsjednika – a jedan dio izvršne vlasti bio je na Cetinju i nije bilo jednostavno provoditi mjere. Siguran sam da je premijer Krivokapić imao problema unutar same policije zbog kadrova koji su ostali, ali uspeo je da izgura“, naveo je Vučić.

Komentarišući primjedbe da crnogorska policija nije adekvatno djelovala na nerede na Cetinju, Vučić je rekao da „policija uvijek ne želi da reaguje odmah“, i da je tako bilo i tokom prošlogodišnjih protesta protiv kovid mjera u Srbiji kada je policija primijenila silu tek kada su, kako je rekao, demonstranti ušli u Skupštinu.

Vučić je optužio bivšu vlast u Crnoj Gori da je željela da odvoji Mitropoliju crnogorsku-primorsku od Srpske pravoslavne crkve i proglasi je Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori, kako bi vremenom „Srbi asimilisali i nestali“.

“Srbija nema velikosrpskih aspiracija prema CG”

Poručio je i da Srbija nema nikakve velikosrpske aspiracije prema Crnoj Gori, već da Beograd želi najbliže, najbolje i bratske odnose sa tom zemljom i da će učiniti sve da tako bude uprkos svim poniženjima.

“Sad se obraćam Milu Đukanoviću i drugima – Nemamo i nikada nismo imali namjeru bilo koga da pokoravamo. Ni ti, ni bilo ko drugi nećete pokoravati Srbiju, nećete vladati zemljom na sve moguće načine, preko kriminala, policijskih, političkih struktura, funkcionera u obavještajnim strukturama”, kazao je on.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here