Krivokapić otkrio kako je Srbija ucjenjivala Crnu Goru isporukama pšenice, kukuruza i drugih životnih namirnica

0

Nakon što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić otkrio da je Srbija ucjenjivala Crnu Goru isporukama namirnica, sada je uzvratio predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić koja mu je juče odgovorila.

Podsjećamo, Krivokapić je tvrdio u emisiji koja je emitovana na RTCG da je Srbija ucjenjivala Crnu Goru isporukama pšenice, kukuruza i drugih životnih namirnica.

Krivokapić je danas prokomentarisao pitanje premijerke Brnabić da li ga je bar malo sramota poslije takvih riječi, rekao sljedeće:

“Onaj ko nešto kaže, to više govori o njemu, nego o onome kome je upućena. Ta osoba treba da zna šta je sramota, da bi mogla drugome da priča o sramoti”, rekao je on.

Potom je Krivokapić tvrdio i da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin iskazivao neprimjerene stavove. .

Krivokapić je u intervjuu za RTCG rekao da je zvanična Srbija pokušala da ucijeni Crnu Goru da li će joj obezbijediti osnovne životne namirnice u zavisnosti od toga hoće li biti dio Open Balkana ili neće. Dodao je da je Podgorica nakon odluke Srbije da zabrani izvoz tražila alternativne načine snabdjevanja i da je, kako je rekao, “na dobrom putu”.

“Pokrenuta je inicijativa da se brašno dobavlja iz Bugarske, što je unijelo paniku u Srbiji”, rekao je Krivokapić. Dodao je da je razlika između Srbije i Bugarske u cijeni transporta žitarica, ali da se traži optimizacija tih troškova i da će troškovi transporta biti i manji nego iz Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Krivokapića da je Srbija pokušala da ucijeni Crnu Goru obezbjeđivanjem osnovnih životnih namirnica za ulazak Podgorice u inicijativu Otvoreni Balkan.

“Pitam profesora Krivokapića kako Vas nije sramota da tako bestidno lažete? Uzgred, kada vas je to Vučić pozvao, uputio poruku, rekao bilo koju reč ucene u vezi sa hranom/robom iz Srbije? Pošto znam da nije, vraćam se na pitanje: da li vas je bar malo sramota?”, napisala je Brnabić na Twitteru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here